Skip to Content

Expo ArtEZ Finals

Kun je niet bij de afstudeervoorstelling zijn? Geen nood, van 3 t/m 7 juli exposeren de studenten hun werk tijdens ArtEZ Finals. Wees welkom!

Data: woensdag 3 t/m zondag 7 juli 2019
Locatie: ArtEZ, Oude Kraan 26, Arnhem
Tijd: wo t/m vr 10.30-20.30 uur, za en zo 11.00-17.00 uur
Entree: gratis

Ravi Mare Ram

Ravi Mare Ram (1996) maakt films en schrijft korte verhalen en theaterteksten. Het afgelopen jaar onderzocht ze het grensgebied tussen tekst en beeld. Ravi wil het normale ontleden en laten zien wat daaronder ligt. Voor haar afstudeerwerk bestudeert Ravi verwachtingen, ‘het maken van een kloppend verhaal’. Ze schreef de theatervoorstelling Zoals Verwacht die ze met Theatergroep TOFT eind mei speelde in Theater het Hof. Haar onderzoek ontvouwt zich het komende jaar in een korte film, die ze in januari presenteert. Ravi is werkzaam als redacteur bij productiebedrijf Awesome Orginals in Amsterdam.

Marieke Polderdijk

Marieke Polderdijk (1994) is geboren in een gehuchtje in het vlakke Zeeland. Ze onderzoekt haar wereld door te schrijven, maar ook door te verdwalen, in bomen te klimmen, daar geluid te maken en te filmen. Haar performances waren te zien op o.a. Hoogte80 Festival en het Wintertuinfestival. In 2018 won ze met haar poëzie de voorronde van Write Now! Nijmegen. Voor haar afstudeerwerk onderzocht Marieke wanneer je vrij kunt wonen en bewegen in een lichaam, een landschap, een taal en een stem. De beelden, beweging, tekst en klank die hieruit voortkwamen, kwamen samen op de vloer tijdens een interdisciplinaire afstudeerperformance, waarvan op 29 juni een gedeelte te zien zal zijn.

Lot Veelenturf

Lot Veelenturf (1996) schrijft essays, brieven en korte verhalen. Lot bestudeert identiteit binnen literatuur. Hen is zelf genderqueer en dat vertaalt zich naar onderzoek naar neutrale voornaamwoorden, intersectionaliteit en feminisme. Als afstudeerwerk presenteert Lot een online platform: First Person. Hierop kunnen schrijvers, kunstenaars en podcastmakers met een queer identiteit compromisloos publiceren. Eerder dit jaar trad Lot op bij Perdu, Frontaal en Festival Drift en verscheen hun essay ‘Messy shit’ op Hard//hoofd. Ook was hen afgelopen jaar blogger voor Studium Generale Artez Diversity Stories en liep hen stage bij Lebowski Publishers.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Nieuwe Types? Volg festivalorganisator De Nieuwe Oost Wintertuin via FacebookInstagram of de maandelijkse nieuwsbrief. Uiteraard is er ook een Facebook-evenement van deze avond.