Skip to Content

Kom naar de expo!

WILDGROEI is uitverkocht. Wil je de schrijvers toch zien en horen (ja!), kom dan langs bij de ArtEZ finals Expo van 4 juli tot 8 juli, te vinden in Oude Kraan 26. Hier zijn ook alle afstudeerwerken te koop. Volg WILDGROEI op Facebook voor updates over het voordrachtsschema.

 

Roos Marijn Peperkamp

Roos Marijn Peperkamp (1992) zingt poëzie en componeert haar eigen nummers. De teksten gaan veelal over dingen waar zij zich over verwondert, zoals: nachtmerries, ouder worden en vervreemding (bij het zien van kamelen in het Nederlandse landschap bijvoorbeeld). Vorig jaar werkte ze aan een korte solovoorstelling waarin ze poëzie, muziek, soundscapes en illustraties verweefde met als titel: Oorsprong een kano. Na haar afstuderen zal ze werken aan een langere voorstelling, waarin ze samenwerkingen aangaat met diverse kunstvormen.

Randy van Ee

Randy van Ee (1991) schrijft proza en non-fictie. Voor zijn eindwerk schrijft hij een episodisch verhaal met sterke autobiografische invloeden. Kenmerkend is dat alle episodes zich afspelen in Utrecht. Thema’s als vriendschap, de volksbuurt, familie en de dood komen aan bod. Na zijn afstuderen wil Randy zich focussen op publiceren, voordragen, samenwerken op artistiek vlak met Benjamin Buitenhuis en een eigen parfumlijn opzetten.

Laurens Duyts

Laurens Duyts (1994) schrijft proza, poëzie, toneelteksten en maakt performances. Fantasie en realiteit, voor hem is de grens nooit duidelijk geweest. Hij vindt menselijke constructies en wat wel of niet als normaal gezien wordt interessant en onderzoekt dat in zijn werk. Laurens houdt van dingen uitproberen en zoekt graag het experiment op. In zijn eindwerk schrijft hij over verslaving, het hebben van een dwangstoornis en de angst om iemand te zijn die je eigenlijk niet wilt zijn. In 2017 werd hij tweede in de finale van Write Now! en hij droeg voor op verschillende podia.

Lasse van Strien

Lasse van Strien (1995) schrijft proza en non-fictie. Voor haar afstuderen schrijft ze een novelle over het volwassen worden. Wanneer ben je eigenlijk een vrouw? En wanneer ben je te oud om in de aardappelkast te spelen? Als ik gelijk heb gaat over verstoppen, verhoudingen, scherpe randjes en eerlijk zijn. De novelle wordt ontworpen en geïllustreerd door Lyanne Tonk.

Lisanne Didi Onderwater

Lisanne Didi Onderwater (1993) schrijft voornamelijk non-fictie. Haar afstudeerwerk heet Zie je mij? en is een semi-autobiografische novelle over wat het betekent om een lichaam te hebben/zijn. Over zichtbaarheid, een eetstoornis en de liefde. Naast haar studie werkt Lisanne als freelance fotograaf en journalist. Ze schreef voor onder andere CultuurCollege, Hard//Hoofd, DJBroadcast en dankzij haar stage voor Volkskrant Magazine.

ArtEZ Creative Writing

Creative Writing is de enige voltijd hbo-studie in Nederland voor het schrijven en presenteren van proza, poëzie, documentaire en literaire non-fictie. In 2011 startte de samenwerking tussen ArtEZ en De Nieuwe Oost I Wintertuin met als doel studenten op te leiden tot breed georiënteerde schrijvers en redacteurs. Tijdens de vierjarige opleiding leren studenten verschillende technieken aan, maken ze kennis met een groot aantal genres, leren ze omgaan met een redacteur, ontwikkelen ze een persoonlijke vertelstijl, volgen ze een praktijkstage en sluiten ze de studie af met het tonen van hun werk tijdens de ArtEZ finals. Daarnaast krijgen de studenten gastcolleges van bekende schrijvers, critici en uitgevers en hebben ze de mogelijkheid hun werk jaarlijks te presenteren op literaire festivals.