Skip to Content

Golflengte

Zeven jonge makers onderzoeken – vanuit hun expertise als muzikant, performer, schrijver of radiomaker – hun relatie tot relaties: tussen mensen, tussen publiek en performer, tussen maker en onderwerp. Wanneer ken je iemand ‘echt’? Wat is intimiteit, die ervaring tussen twee mensen? Is dat een strikt menselijke ervaring? Wat heeft het lichaam daarmee te maken? Met Arno Boey, Nikki Dekker, Anna Dupon, Carlijne Hertog, Laurens van de Linde, Yelena Schmitz en Yentl van Stokkum.
Bovenzaal, 21.45-23.15u

Lees verder

Slow Writing Lab

Dit jaar werken Martin Rombouts, Selin Kuscu, Roos Marijn Peperkamp, Siham Amghar, Munganyende Hélène Christelle, Rafaëlle Kwakkel, Jasper Albinus, Diede Al en Marlies Rijneveld binnen het Slow Writing Lab aan individuele ontwikkeltrajecten. De Nederlandse schrijfopleidingen, Poetry Circle, El Hizjra, OneWorld en het Nederlands Letterenfonds boden jonge en net afgestudeerde schrijvers de kans zich een jaar lang verder te ontwikkelen. Deze avond presenteren de deelnemers hun werk.
Bovenzaal, 20.50-21.15u & Benedenzaal, 22.25-22.55u

Corinne Heyrman

Corinne Heyrman zit vanavond op een minitribune op het terrein voor Theater a/d Rijn en nodigt passanten uit om mee te komen kijken, hun blik te verleggen en als een soort regisseur naar de omgeving te kijken. Afgelopen september zat ze twee weken lang op deze tribune, en keek ze naar Arnhem. Ze ontdekte dat de stad verandert als je er vanaf een tribune naar kijkt. Alles wordt filmischer, de moeite waard om op te schrijven.
Buiten, doorlopend

Lees verder

Dansen! Met dj Lenkens

Genoeg gezien, genoeg geluisterd, tijd om de dansen! Aan het eind van de avond is het tijd voor een afterparty vol nieuwe types en nieuwe dansmoves.
Café, 23.30-02.00u

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Nieuwe Types? Volg festivalorganisator De Nieuwe Oost Wintertuin via Facebook, Instagram of de maandelijkse nieuwsbrief. Uiteraard is er ook een Facebook-evenement van deze avond.