Skip to Content

Maxim Februari over de Staat van het Verhaal


Ieder jaar nodigt festivalorganisator De Nieuwe Oost | Wintertuin een maker uit om te reflecteren op De staat van het Verhaal, een bergrede over de ontwikkelingen in de wereld van de literatuur, de journalistiek en het gesproken woord. Na P.F. Thomése, Alex Boogers, Micha Wertheim en Marjolijn van Heemstra ligt de rede dit jaar in handen van Maxim Februari!
Lees verder

Golflengte

Zeven jonge makers onderzoeken – vanuit hun expertise als muzikant, performer, schrijver of radiomaker – hun relatie tot relaties: tussen mensen, tussen publiek en performer, tussen maker en onderwerp. Wanneer ken je iemand ‘echt’? Wat is intimiteit, die ervaring tussen twee mensen? Is dat een strikt menselijke ervaring? Wat heeft het lichaam daarmee te maken? Met Arno Boey, Nikki Dekker, Anna Dupon, Carlijne Hertog, Laurens van de Linde, Yelena Schmitz en Yentl van Stokkum.
Lees verder

Slow Writing Lab

Dit jaar werken Martin Rombouts, Selin Kuscu, Roos Marijn Peperkamp, Siham Amghar, Munganyende Hélène Christelle, Rafaëlle Kwakkel, Jasper Albinus, Diede Al en Marlies Rijneveld binnen het Slow Writing Lab aan individuele ontwikkeltrajecten. De Nederlandse schrijfopleidingen, Poetry Circle, El Hizjra, OneWorld en het Nederlands Letterenfonds boden jonge en net afgestudeerde schrijvers de kans zich een jaar lang verder te ontwikkelen. Deze avond presenteren de deelnemers hun werk.

Corinne Heyrman

Corinne Heyrman zit vanavond op een minitribune op het terrein voor Theater a/d Rijn en nodigt passanten uit om mee te komen kijken, hun blik te verleggen en als een soort regisseur naar de omgeving te kijken. Afgelopen september zat ze twee weken lang op deze tribune, en keek ze naar Arnhem. Ze ontdekte dat de stad verandert als je er vanaf een tribune naar kijkt. Alles wordt filmischer, de moeite waard om op te schrijven.
Lees verder

Dansen!

Genoeg gezien, genoeg geluisterd, tijd om de dansen! Aan het eind van de avond is het tijd voor een afterparty vol nieuwe types en nieuwe dansmoves.