Skip to Content

Talkpoeder, Word Jazz Jam

Talkpoeder is een live improvisatie-
performance van muzikanten en schrijvers. Vanavond een speciale editie met docenten van ArtEZ Jazz & Pop en Creative Writing! Saxofonist Frans Vermeerssen,  drummer Etienne Nillesen en trombonist Wolter Wierbos reageren on the spot op gesproken teksten van
Maartje Smits, Nyk de Vries en Dennis Gaens
Benedenzaal Theater a/d Rijn, 22.30u

Ook te gast tijdens KortPittig

Niemand minder dan Lotte Lentes en Marc van der Holst gaan in gesprek over hoe zij zich als schrijvers verhouden tot de de aandachtsspanne van hun lezers.

Marc van der Holst komt op KortPittig zijn meesterschap in het kort proza demonstreren. In de volkskrant heeft hij zijn eigen rubriek, waar zijn verhaaltjes wekelijks te lezen zijn. Behalve in proza is Marc ook vaardig in de poëzie. Zijn debuutbundel Pyjamadagen verscheen eind 2014 en werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs in 2016. In april 2018 verscheen Dembrandt, een nieuwe verzameling kort proza in verhaal- en dichtvorm. In zijn werk schuilt een grote liefde voor de minder bedeelde woorden in de Nederlandse taal. Wie even de tijd neemt om skeuomorf te googelen begrijpt wat we bedoelen.

Lotte Lentes komt op Kort Pittig voordragen uit eigen werk. Ze is de subversieve eend in de bijt, daar ze ons gaat proberen te overtuigen dat ultrakorte literatuur toch niet het je van het is. Lentes gelooft niet dat onze aandachtsspanne korter wordt, maar wel dat literatuur in toenemende mate concurrentie heeft van meer toegankelijke media. Hoe zorgen we ervoor dat lezers blijven lezen, en dat literatuur relevant blijft? Lotte Lentes schrijft toneel en proza. In 2015 verscheen haar novelle De jongen, het stof. Ze werkt momenteel aan haar debuutroman.

L-Deep, ofwel Luan Buleshkaj is rapper en spoken word artiest en komt op KortPittig zijn scherpzinnige teksten spuien. De Albanese Amsterdammer heeft vooral naam gemaakt als battlerapper bij het platform ‘Punchout Battles,’ waar hij met zijn literaire kracht een verademing bleek voor de punchlinecultuur. Luan deed al spoken word op Nederlandse podia Mensen Zeggen Dingen en Solar. Hij was een maand lang huisdichter op FunX, won de House Of Poets Slam in Rotterdam, werd 3e bij de Van Dale Spoken Awards en was te zien als voetbalanalist bij de NOS.