Skip to Content

Over de gasten

Bregje Hofstede (1988) debuteerde met De hemel boven Parijs, dat werd genomineerd voor o.a. de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil, en werd vertaald naar het Deens en Duits. Ze schrijft ook voor Vrij Nederland en De Correspondent. Haar tweede roman Drift stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Alma Mathijsen (1984) studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Creative Writing in New York. Op haar achttiende begon ze met schrijven voor de jongerenwebsite Spunk.nl en ze was onderdeel van het columnistenduo Fanny & Alma in Het Parool. Van haar hand verschenen zes toneelstukken, een verhalenbundel en drie romans. Mathijsen schrijft essays voor NRC Handelsblad.

 

Uitgeverij Chaos is een jonge, feministische uitgeverij die in 2017 opgericht is door drie vrouwen. Een van deze vrouwen, Sayonara Stutgard, zal aanwezig zijn om de uitgeverij te representeren. Chaos heeft als doel om ongehoorde verhalen uit de marges te halen en het aan de lezers te bieden die de verhalen verdienen. De oprichters noemen zichzelf intersectioneel feministisch en handelen ook vanuit dit uitgangspunt. Uitgeverij Chaos gaf onder andere Nyx uit, een boek waarin werk van 12 schrijvers samengevoegd is.

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur. Oomen trad op van Pisa tot Ter Apel, van Viseu tot Vlieland en van de kerk tot het kippenhok.