Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen.

Van woensdag t/m zaterdag vindt de internationale conferentie en hackaton Post Truth Fiction #1 plaats: een reeks lezingen en werksessies waarin een groep jonge makers (schrijvers, vormgevers, programmeurs, et cetera) het literaire makerschap openbreken en op zoek gaan naar nieuwe vormen van schrijven, publiceren en ideeën delen. Op donderdag- en vrijdagavond presenteren de jonge schrijvers uit de talentvolle, derde lichting van de opleiding ArtEZ Creative Writing zich in Theater aan de Rijn. Tijdens een avondvullend programma brengen de acht gedreven schrijvers hun afstudeerwerk ten tonele. Op zaterdag 24 juni is er een grootse festivalavond in en rondom Theater aan de Rijn. Verwacht performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen – uiteenlopend in leeftijd van 9 tot 90 jaar. Centraal op de zaterdagavond staat de Staat van het Verhaal. Elk jaar vraagt Wintertuin een schrijver een rede over een prangende, actuele kwestie die de toekomst van de literatuur bepaalt uit te spreken. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt: zowel de winnaar van dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar als de Nieuwe Types Afstudeerprijs worden bekend gemaakt.

Binnenkort maakt Wintertuin de eerste namen van het programma bekend. De kaartverkoop start op 1 mei via nieuwetypes.nl.

Nieuwe Types is een initiatief van Literair Productiehuis Wintertuin (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met onder meer ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Bibliotheek Arnhem, boekhandel Hijman Ongerijmd, boekhandel Het Colofon en WALTER.

NIEUWE TYPES. FESTIVAL VOOR NIEUWE LITERATUUR
Datum: woensdag 21 t/m zaterdag 24 juni 2017
Locaties: Theater aan de Rijn, ArtEZ en Bibliotheek Arnhem